Schade? We zijn er voor U!

Schadegevallen gebeuren elke dag.
Doe op ons beroep, als uw verzekeringsmakelaar,
wij helpen met raad en daad.
U staat er niet alleen voor.

U hebt schade? Contacteer ons zo spoedig mogelijk!

Klik hier voor invulformulier
 
Schade aangifte in uw verzekeringsdossier ? Contacteer ons !

Aarzel niet ons te
contacteren.

ERARD VERZEKERINGEN NV
Nieuwe Kalsijde 5 b
8920 Langemark
E-mail: info@erard.org
T. 057 48 57 57
(8u tot 17u, vrijdag tot 16u)

Noodnummer schade 24/24u:
0473 57 57 57 of 0476 22 15 36

Whatsapp gelinkt aan 0476 22 15 36

Bezoek? Graag op afspraak.

Hou er rekening mee dat elk schadedossier anders is. Sommige dossiers kunnen in één week geregeld worden, andere nemen jaren in beslag. Hebt u vragen of opmerkingen over het schadegeval, aarzel dan nooit ons te contacteren. Wij delen u graag de stand van zaken mee.

Het is ook mogelijk om de lopende schadedossiers online te raadplegen, via onze MyBroker applicatie.

 

MIJN SCHADE-DOSSIER ONLINE RAADPLEGEN

 

Enkele tips bij schade

01 —

Probeer foto’s te nemen van de schade en een beschrijving neer te pennen van hetgeen er gebeurd is. Zo exact en volledig mogelijk.

02 —

Onderteken in geen enkel geval een politieverklaring of een aanrijdingsformulier dat volgens u foutieve informatie bevat!

03 —

Vertel ons bij de schade-aangifte wie de herstelling zal doen. Graag hun adres, e-mail én telefoon. Bezorg ook uw bankrekeningnummer waarop de eventuele schadevergoeding gestort kan worden. Dit versnelt het dossier.

04 —

Opteer voor een uitgebreide en onafhankelijke rechtsbijstandsverzekering. Het verschil in schaderegeling is enorm. De meerprijs voor zo'n rechtsbijstand loont daarom de moeite. Wij leggen u dit graag uit!

Te onthouden bij een verkeersongeval

01 —

Bel vanop de plaats van het ongeval naar het telefoonnummer van de verzekeringsmaatschappij, welke vermeld staat op de verzekeringskaart. 7 dagen op 7 staan specialisten van de maatschappij ter beschikking om u met raad en daad bij te staan. Ze kunnen u helpen met het invullen van het aanrijdingsformulier, het aanstellen van een depanneur voor het wegslepen van uw voertuig naar een garage, het zoeken van een erkende hersteller, .. . Ook de politie kan opgebeld worden. En tenslotte zijn ook wij bij schade bereikbaar op het gsm-nummer 0473/57.57.57 .

02 —

Zorg ervoor dat u steeds een aanrijdingsformulier in de wagen hebt. U kan zo'n formulier gratis opvragen bij de politie of op ons kantoor. Vergeet ook geen balpen in de wagen bij te houden ? En eventueel een stukje krijt om de posities van de wagens na ongeval aan te duiden ? Velen hebben ook een digitaal fototoestel of gsm waarmee foto's genomen kunnen worden. Neem dan zeker voldoende foto's van de situatie, de verkeersborden in de omgeving, de schade aan de wagens, .... Hoe meer foto's er zijn, hoe beter we een beeld kunnen vormen van het ongeval.

03 —

Teken nooit een foutief ingevuld aanrijdingsformulier. Dit kan nadien niet meer gewijzigd worden! Lees het goed na alvorens te ondertekenen. Neem er uw tijd voor. Vooral de kruisjes en de tekening zijn van groot belang. Wanneer u twijfelt bij het invullen, vraag dan raad aan de politie of de verzekeringsmaatschappij. U hoeft dat formulier trouwens niet te tekenen. U kan steeds weigeren. De politie maakt in zo'n geval een PV op en zet bv de verklaringen van beide partijen op papier. Ook daarmee kan het ongeval geregeld worden.

04 —

Wanneer uw dagelijkse wagen door het ongeval in België te zwaar beschadigd is om verder te rijden, kan u dikwijls beroep doen op de depannagedienst van de maatschappij. Bel naar het nummer op de verzekeringskaart en vraag om zo'n depannage. Bel dus nooit zelf naar de depanneur ! Dan moet u die namelijk zelf betalen. Bel eerst naar de maatschappij, dan zullen zij de depanneur aanstellen en ervoor zorgen dat u op gratis takeling van uw voertuig ( tot max 3,5 ton ) in België mag rekenen. Vergeet deze waarborg vaak gratis inbegrepen takeling na ongeval niet!

05 —

Hou er rekening mee dat er na ongeval niet standaard een vervangwagen ter beschikking zal zijn. Dit is er enkel voor klanten welke een optionele bijstandsverzekering of pech onderweg met vervangwagen afgesloten hebben. Bij een ongeval in recht is het zeker niet zo dat de tegenpartij u zomaar een vervangwagen zal geven of vergoeden. Als eventuele oplossing kan u voor een erkende hersteller kiezen. Die zal als vorm van service voor zijn klant een vervangwagen aanbieden. Bespreek dit dus op voorhand met uw hersteller of garagist ! Zo'n gratis vervangwagen is een belangrijk element om al dan niet voor een bepaalde garagist te kiezen. Natuurlijk kan u ook op zeker spelen en kiezen voor een verzekering pech onderweg met optie vervangwagen.

06 —

De regeling van een verkeersongeval loopt niet altijd van een leien dakje. Enkele voorbeelden: De tegenpartij kan zijn aansprakelijkheid betwisten en beweren dat hij zelf in recht is. De tegenpartij kan een buitenlander zijn waardoor er met een internationaal schaderegelingsbureau gewerkt moet worden. Misschien is die tegenpartij zelfs niet verzekerd of pleegt hij vluchtmisdrijf ? ... Allemaal moeilijke situaties welke dikwijls voorvallen. Dan kan de regeling van het ongeval vele maanden of jaren duren, want het is de in fout zijnde tegenpartij welk de schadevergoeding moet betalen. Het is dus niet uw eigen verzekering welke uw schade zal vergoeden. Het kan een reden zijn om te kiezen voor een omnium, een bestuurderspolis, ... . Overweeg het goed en denk aan die vele schadegevallen met discussie waarbij de afhandeling jarenlang kan aanslepen. Een verwittigd man is er 2 waard ?