Sinds 1945 is ERARD
actief als onafhankelijk
verzekeringsmakelaar.

Bruno, Pol, Joris Erard naast de Ruston & Hornsby motor, in de inkom van hun verzekeringskantoor

ERARD Verzekeringen nv
geeft service

Die meerwaarde betekent bijvoorbeeld een 24/24u noodnummer ( U staat er niet alleen voor bij schade ! ), de mogelijkheid om vlot afspraken in kantoor te plannen, een snel en persoonlijk antwoord op uw e-mails, ... .

Tegelijk ook het onderling vergelijken van verschillende verzekeringsmogelijkheden, zodat u geniet van scherpe premies en ruime waarborgen.

Contacteer ons voor een kennismaking. We maken graag tijd om samen op zoek te gaan naar een prijs/kwaliteit goede verzekeringsoplossing, op maat van uw gezin of firma.

Historiek

1945
Erard Verzekeringen met speciale stand op de jaarbeurs te Langemark

— Boezingestraat 1945

Willy Erard beslist om de bakkerij van zijn ouders niet verder te zetten en richt een verzekeringskantoor op in zijn privé woning. Samenwerking met maatschappijen zoals Helvetia en Royale Belge worden gestart. Als actieve middenstander zet hij zich in voor een goed schadebeheer en wint zo het vertrouwen in vele dossiers.

1980
Erard Verzekeringen aanwezig op de jaarbeurs te Ieper

— Klerkenstraat 1980

Pol Erard treedt in de voetsporen van zijn vader en bouwt het kantoor verder uit. Intussen komt er een nieuwbouw in de Klerkenstraat, welke later nog een extra verdieping krijgt. De specialiteit in de hobbywagens wordt stilaan ook het handelsmerk van het kantoor, met klanten uit alle windstreken.

2015
Triumph TR6 aan de olieslagerij van Erard Verzekeringen. Aarzel niet ook zelf eens langs te komen.

— Nieuwe Kalsijde 2015

De broers Bruno en Joris Erard staan aan het roer en de 70e verjaardag werd gevierd door de verhuis naar het nieuwe pand. Vele verzekeringsmaatschappijen zijn intussen opgedoekt of van naam gewijzigd, maar het kantoor evolueert dagelijks mee in de 21e eeuw. Het Erard team staat paraat !

Erard Verzekeringen is gevestigd in de oude Dumoulin olieslagerij

Voormalige olieslagerij,
Vandaag een uniek verzekeringskantoor

Het Erard kantoorgebouw heeft z'n eigen verhaal, als gerestaureerde olieslagerij anno 1945. De Ruston & Hornsby aandrijfmotor krijgt een prominente rol in de inkomhal. De oude silo's doen nu dienst als klantenontvangstruimtes.

Verwacht géén witte doos, maar industrieel erfgoed, als veilige thuis van duizenden verzekeringsdossiers.

Altijd welkom, ook voor een woordje uitleg over het gebouw en het wringen van lijnzaad uit de vlasplant tot lijnzaadolie.

Joris Erard en Bruno Erard bij hun Ruston & Hornsby aandrijfmotor.

Toen een aandrijf-motor,
nu een computer-server

Ten tijde van de olieslagerij was deze Ruston & Hornsby het kloppend hart van de onderneming. Deze machine is nog altijd te zien, op zijn originele plaats trouwens. Vandaag de dag geniet hij van welverdiende rust, want nu is het aan servers, computers, netwerken, ... om ons te ondersteunen bij de verzekeringsactiviteiten.